Urter og annen slått
Vår & sommer
Sommeren er en travel tid.Urter skal skjæres 2 - 3 ganger i løpet av en sesong.Vi starter allerede i mai med å plukke bjørkeblad til gele, krydder og te mm. De fleste urter høstes før de blomstrer, foruten der hvor vi skal ha blomsten til pynt og til nytte.De siste urtene tas inn i oktober / november, alt etter når frosten kommer.

Så er det annen slått. Silo og rundballer .Og sommerens høydepunkt - når vi reiser til det andre småbruket for å hesje den gamle enga - det fine urtegraset som holder sauene friske. Er vi heldig med været får vi tørket det på marka. Da kan den mest traktorglade synge noen falske strofer mens en snur i høyet et par ganger om dagen.Så bærer det hjem igjen til bæra som modnes.Jordbær og bringebær.Siden blir det hagebær som solbær og rips.Det blir litt for lite tid til å plukke skogsbær - og ferie, var det noen som nevnte det.
Sitrontimian.Den bruker vi bla. i krydderblanding til fisk og i julete.
Noen kan slappe av mens de " henger i ".
Hvilested
mens andre kan ta fem minutter ved dammen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.10 | 21:33

Takk, for det . Bra du liker den. Vi får de om vi får den der etter hvert

...
26.10 | 19:32

Elsker leppepomaden, beste jeg noensinne har brukt!! Håper dere får den inn på nettbutikken 😃😍

...
29.09 | 18:00

Pris per pers til middag /selskap ? feks sosakjøtt

...
06.10 | 22:26

Hei. Vi har den i butikken hjemme på Eide ( halåsen ). Vi kan også sende pr. post. Krukke kr 80 . Nettbutikken er dessverre ikke i drift enda.

...
Du liker denne siden